fredag 9. mai 2014

Litt om Amaco sine overmalbare glasurer!

Mange spør meg om man kan legge to glasurer oppå hverandre.  Jeg synes jo ingen ting skal gå uprøvd, og det kan godt være at det går. Man må bare gjøre det på en sikker måte og med ordentlige prøvelapper.  Det er jo kjemi i dette og den kjemiske reaksjonen kan endre smeltepunktet slik at det hele renner noe veldig, og det blir stort sett ikke den fargen man tror i alle fall.  Flere har jo vært med på Geir sine kurs hvor dere har lært dette, men det er jo ikke alltid man vil være så avansert.
Amaco har laget en serie hvor de allerede har prøvet ut og tilpasset noen typer for dere så det er jo et bra sted å starte hvis du har lyst til å gjøre det.  De heter "potters choice"  og du finner dem på denne linken:
http://www.amaco.com/learn-about-potters-choice-glazes/#pc-cone10

Vet at i alle fall Waldemar Ellefsen forhandler dem  (WE.no)

Jeg har spurt litt rundt om hvilke erfaringer folk har hatt med disse glasurene og her er litt av hva de sa og noen bilder. Det første er fra Nina Sandok som har et verksted som heter Tannum keramikk.

Dette er et eksempel på bruk av to penselglasurer oppå hverandre som fungerer godt. Har brukt den flere ganger og det gir et slags flerlags-transparent inntrykk , litt flytende og samtidig kraftige farger.. jeg syns det passer godt på flyndrer som ser sånn ut under vann.

 2 strøk Amaco Deep Firebrick
2 strøk Amaco Textured turqoise

Steingodstemperatur.


Ingrid Skarstein som er i verkstedet på Bærums verk har også prøvd litt forskjellig.
Her er to av hennes produkter med to potters choice glasurer:(steingodsleire i bollen, og porselensroser på toppen.)
Erfaringene fra de jeg snakket med var at resutatet ble veldig varierende. Jeg tenker at det er jo gøy å få til to så store kontraster i samme glasering og at man kan få et flott reslutat særlig på ting med litt relieff eller tekstur. Men, man bør vel som med alt annet prøve seg godt frem først, og så er det vel bare smak og behag som gjelder. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar