tirsdag 17. juni 2014

Verksted besøk hos AC keramikk på Bærums verk

 
(Filmen ble desverre uten lyd, men du får et lite innblikk i hennes sted, og behøver ikke se hele ;)

Nå har jeg vært en tur nede hos AC keramikk på Bærums verk. En inspirerende tur og et lite innblikk i hvordan hun har det.

Hennes beste tips som jeg synes var veldig verdifult:
Hun har en agent! Agenten  handler vanligvis med klær, men hun selger  inn tingene til livsstilsbutikker.

Vi snakket en del om at en ting er jo å ønske seg å leve av keramikken, men noe annet er å kunne holde på med det materialet man synes er spennende og gøy, og å leve ut kreativiteten sin for å ha et godt og balansert liv. (Eller det var mest jeg som snakket om det da, men hun var ganske enig.) Men hun presisierte at det er viktig å ha respekt for håndverket. Det har vi vel opplevd alle sammen at det tar tid å lære seg dette faget ordentlig. Det som er gøy er at alle kan få til litt,  og lage ganske flotte ting selv om man er nybegynner. Men, å beherske leiren tar mange år. Deilig er det jo at man aldrig blir ferdig utlært. Det kommer nye utfordringer hele tiden!

AC er på jobb 7 dager i uken. 6 i verkstedet og en dag på hjemmekontor. Hennes tips til å få til ting i leire er rett og slett å legge inn den innsatsen som kreves for å få det til. Jobbe over lengre tid/åresvis med tenknikk, så kommer man i mål. Da tenker jo jeg at hvis man skal legge en god innsats i noe i åresvis så må man jo elske det man holder på med. 
Det vi kan lære mest av det er egentlig at det tar tid å virkelig forstå den keramiske prosessen og mestre teknikkene. Det er fort gjort å bli utålmodig i starten, og man tror at det skal gå mye fortere å få ting ferdig.  Kom til å tenke på at noe av det jeg liker best med å holde på med leire er at jeg utvikler tålmodigheten min.  Det er deilig at ting får lov til å ta litt tid, og at man gjør en innsats over tid gir jo en annen verdi til de tingene man lager. "Skill takes time", men gir oss også noe meningsfylt å holde på med og å vokse med.

En del av produksjonen får hun laget ute  av landet. Hvis man skal ha en viss produkjon for salg, kan man ikke sitte med alt selv. Men, hvert produkt er unikt. Det sørger hun for i produksjonsprosessen.

Du finner henne på facebook hvis du følger denne linken https://www.facebook.com/pages/ac-keramikk/182771093478?fref=ts


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar